Wednesday, May 02, 2007

四国

Howdy,

Na mijn vorige post, die niet meer inhield dan een (zoveelste) onaangename aanvaring met de Japanse maatschapij, is hier nu weer Happy Hans met nieuws van het vakantiefront. Zoals u (hopelijk) wist, is het hier nu 'Golden Week'. Dat houdt in dat de meeste (?) Japanners een week vakantie hebben, waaronder ook mijn teergeliefde wederhelft. Zodoende was dit de ideale kans om nog eens een langere vakantie te maken.
Na het nodige (economische) afwegen viel het reis-dartje op 'Shikoku', meerbepaald Matsuyama en omstreken. Aangezien we niet weer eens x aantal uren in een crappy bus of een boemeltrein wilden zitten, kozen we voor de vlieger. (da's goedkoper dan de shinkansen en nog eens sneller ook). Na de nodige oorpijn ov mijn vrij zware verkoudheid, kwamen we veilig en wel aan in Matsuyama. De dag van aankomst hebben we ons vooral bezig gehouden met het bezichtigen van het 天守閣(tenshukaku) kasteel. Het kasteel licht op een heuvel temidden van de (vrij grote) stad op een 300m (?) hoogte.

Het kasteel op zich is niet zo imposant te noemen (vergeleken met westerse exemplaren zoals het kasteel van Pierrefonds bv, dat ik vroeger bezichtigd heb:-), maar de omwalling is des te imposanter. Om in het eingelijk kasteel te geraken moet je (*precieze aantal vergeten*) 5 à 6 poorten door. Plus het feit dat het op een berg gelegen is, maakt dat het nogal oninneembaar was. Daarmee dat het dan ook niet ingenomen is... maar afgefikt door een blikseminslag^^ (en ondertussen natuurlijk weer heropgebouwd...).



















Het labyrint-achtige kasteel:-).












De rest van dag een hebben opgevuld met het hier en daar bezoeken van Masaoka Shiki en Natsume Souseki related musea en huizen. Zoals u... prolly niet weet, is Matsuyama het geboortedorp van Masaoka Shiki. Als u meer wil weten dan dit, lees dan dit wikipedia artikel (overigens geschreven door een bijzonder begaafd man). Er is helaas nog geen Nederlands wikipedia artikel gewijd aan Natsume Souseki. Van Souseki is er wel dit Engels wiki-artikel te vinden.
Dag 2 was het rustigste. Met als 2 grootste bezienswaardigheden 道後温泉 (Dougo onsen) en het
坊ちゃん (bocchan)-treintje (zie Souseki's artikel...).

Leuk weetje (voor degenen die thuis zijn in de wereld van de (cult-) anime). Deze beroemde onsen werd door Miyazaki gebruikt in als model voor zijn Onsen in 千と千尋の神隠し (sen to chihiro no kamikakushi) ofte in het Engels Spirited away. Ik vind niet echt dat ze veel van elkaar weg hebben (aangezien de onsen van SA meer opklimd in de hoogte enz) maar o.m. het torentje dat je ziet is wel degelijk terug te vinden in Miyazaki's anime-onsen.




Het bocchan-treintje.













Dag 3 vond ik de eigen de meest... overweldigende. Toen zijn we nl per fiets gaan eiland-hoppen. En hoewel we, met nihil fysieke training het afgelopen jaar, meer dan 40km (jaja...) doorheen een toch wel zeer bergachtig landschap zijn gefietst, is alleen het uitzicht al meer dan voldoende om je alle spierpijn en dergelijke te doen vergeten.
Wat bewijsmateriaal:


Vertrekpunt.












Vanop de brug












On our way...














going back...


















おまけ^^

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ge hed toch mense die tleve plukke begod, e bekke op vakanse gaan terwijl den deze hier zen dage( en de stoel) zit te slijte op school.

schoon foto's wel,

amuseert u daar nog

Gert

7:46 AM, May 03, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Weer lang geleden dat ik mezelf nog eens de tijd heb gegund om je blog te lezen. Naar goede gewoonte gebeurt dit volledig anachronistisch en zal ik, wanneer ik ook nog eens tijd heb om de rest te lezen, hopelijk niet in herhalingen vervallen. Leuk om te weten dat jullie ook nog tijd kunnen maken voor de aangename dingen des levens. Profiteer ervan want de tijd tikt gewoon verder en voor je 't weet ben je weer in deze kleine europese provincie.

Michaël

5:10 AM, May 11, 2007  
Blogger eddy said...

hallo,
ik had graag het woord (japanse tuin )in het japans geschreven
als dat kan ,alvast bedankt
gr eddy

1:51 PM, August 02, 2007  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home