Monday, April 02, 2007

intelligentsia.

Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen op de regel, maar over het algemeen (en daar plak ik dan voor de volledigheid Waseda, Kyoto en almighty Tokyo University ook ff bij) groeit het 'intellect' van een Japanner niet echt aan op een universiteit.
Neem nu mijn unief. Rikkyo University. Ze staat wel niet zo hoog als Toudai (1), maar toch nog ergens in die top 100 (ik heb ooit eens zo'n 2-delig telefoonboek dik boek vastegehad met de 'officiële ranking' en Rikkyo kreeg toch op alles B en op de Bib zelfs een A dus; da's niet bepaald zo slecht).
Gisteren was ik met leden van een circle (van Rikkyo) op stap en tijdens een teatime in een German-style 'kissaten' kwam het opkomende semester ter sprake. Op een gegeven moment ging het over 'te kiezen vakken'. Daaromtrend was de keuze van Japanners wel vrij... lui. Kies zoveel mogelijk vakken met 100% op aanwezigheid en zorg ervoor dat je op zen minst 2 mensen in datzelfde college kent die, als je dan ook nog geen zin hebt om te komen, in jou plaats je naam op het blad kunnen zetten. Tot zover mijn randopmerking.

Want... eigenlijk dwaalde ik af.
Ik ging deze (korte?) post wijden aan het bekend maken van mijn punten. Die ik overigens net nu, begin april heb gekregen. Als men logisch redeneert dat men in een bureaucratie (en dit land staat mss wereldwijd wel op 1 op 'haute cuisine' Bureaucratie) op volgorde van prioriteit paperassen afhandeld, weet ik dus nu ongeveer wel waar ongeveer de evaluatie van de punten van uitwisselings/internationale studenten staat. Inderdaad. Zo ongeveer wel helemaal onderaan de waarschijnlijk meer dan 100 pagina's tellende lijst.-_-

Als ik er dan nog aan toe voeg dat ik alleen maar S'en (90-100%) en A's (80-89%) heb, kan u zich misschien al een idee vormen van welks een overweldigende moeilijkheidsgraad de examens hier zijn.
Oh excuseer. Examens... da's niet echt belangrlijk. Veel belangrijker is: aanwezigheid (met permissie tot slapen) en 'actieve deelname' (maar als u de vraag te ingewikkeld vond kan u altijd 'hm, dat is toch niet eenvoudig om (genuanceerd op) te (be)antwoorden.' afratelen en u krijgt uw extra puntjes voor actieve deelname.

Nu ja. Aan de andere kant... het zijn niet echt abnormale graden voor mij eh:p. Maar dan weer... welke trots kan ik hieruit putten als zelfs een rand-debiel met bastaard nationaliteit die zijn kop niet eens laat zien in de les doorsnee een B~C- achtige score haalt.-_-

Soit, genoeg gekakt; 't is niet da'k hier niets bijgeleerd heb.:-)
... zelfs aan de unief:p

Scoreblad(je)

日本国憲法 (Japanse grondwet) S
Mod. Jap. History S
Society and Culture S
Jap A
Jap S
Jap A
Jap A (van deze A weet ik dat 't grammar is ov het feit dat mijn gram van een hoger 'lvl' is en dat staat toevallig wel op het puntenblad; welk onderdeel staat er dan weer niet op-_-. Ik zei het al: high priority)


P.S.: iets totaal unrelated: Ik heb eens de moeite gedaan om mijn blog-instellingen wat te fantsoeneren en vanaf heden ten dagen hoef je geen user meer te zijn met blognames als 'ha die Hans' om een comment te kunnen posten;-). Iedereen kan het nu zonder enige belemmering doen^^.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ha dat zullen we dan eens direct proberen, want tot nu toe is het me nog nooit echt tegoei gelukt!

PROFICIAT MET UW PUNTEN!!!

Hopelijk gaat het volgende semester even goed zijn! Hebben deze punten eigenlijk enige invloed op uw Leuvens curriculum?

4:16 AM, April 03, 2007  
Blogger Hans said...

Helaas niet. Dit jaar telt als dusdanig niet mee (je zou het een jaar dubbelen kunnen noemen, maar dan moet je al wel een stevig onderontwikkelde Neanderthaler zijn omdat je dan niet inziet wat het aan absolute waarde te bieden heeft).
Hoogstwaarschijnlijk krijg ik een of ander stuk onbeduidend papier op het einde van dit semester waarop staat dat ik mijn jaar aan Rikkyou met vrucht beëindigd heb.
Los gezien van mijn curriculum kan het gewoon gezien worden als een bevestiging van mijn intellect:p.

Bedankt voor de post btw.:-)
Ik begon me hier al eenzaam te voelen zo zonder enige comment:'(.

6:01 AM, April 03, 2007  
Anonymous Anonymous said...

howdy hans,

No need to feel lonely ik lees uwe stuff altij wel maar ik heb gewoon nooit iets gepost omda da rotspul nooit wilde marchere en ik toch wel iet te lui was om altij trg dieje zelfde accountmaak zever door te gaan.

Anyway, mam zei da ge gevraagd had of mijne guild wars werkte, en dieje werkt dus wel degelijk waarvoor bedankt.
ik heb tegewoordig helaas wel ni zo beestig veel tijd om te gamen dus heb me der nog ni echt aan kunne zetten.

doeta ginder nog goe,

groetjes uit het zonovergoten belgie

Gert

4:34 AM, April 10, 2007  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home