Tuesday, October 10, 2006

松本:東京の霧がない旅 (Matsumoto: een trip(je) zonder de fog van Tokyo)


Haidelihoo,

't Is een beetje later dan normaal, maar bij deze toch nog de (langverwachte?:p) update van mijn wedervaren van vorig weekend. Om het een beetje goed te maken zal ik wat meer moeite doen met de foto's.:-)

zaterdag 7/10
Vertrek om 10:12 met de 特急 (de 'express-trein', niet de 新幹線 (shinkansen) die is nog een pak sneller (en duurder-_-)). Wegens een klok die blijkbaar 10 minuten achterliep hebben we de nodige sprintjes mogen trekken om daar op tijd te geraken.
Na een treinrit van ongeveer 3u kwamen we aan in Matsumoto. Het eerste wat mij al verheugde was dat, als je het station uitkwam, je blik werpend over het straatbeeld van Matsumoto, je
achter de gebouwen de Japanse Alpen kon zien. Ah... bergen... 't zijn schoon dingen (mensen) he...
Overigens is 'meer groen' een algemen indruk, waar je ook ging. Dat deed dat inmiddels al beton-grijs geworden bewustzijn van deze tokyo-mier wel deugd...

Verder zijn we de eerste dag naar het 日本浮世絵博物館 (Het Japanse Museum van Ukiyo-e) geweest, maar dat was een tegenvaller. De collectie was veel beperkter dan ik had verwacht, de curator wilde per se verneukt engels praten tijdens zijn uitleg en de 復刻版 (ofte replica's) afdeling was ronduit hilarisch met de uitleg die soms half uit de met tape opgeplakte fardes hing, doorstreepte of verbeterde kanji's bij de uitleg en de (o.m.) de grote golf van Kanagawa waarvoor je half onder de trap moest kruipen om ze te zien (terwijl de minder bekende in de grote hal hingen... ).
Dat en het feit dat we er 50 minuten (op en terug) voor moesten wandelen langs een allesbehalve idylische 3-baanvaks autosnelweg had tot gevolg dat ons beider humeur zowat rond het nulpunt zat.
Gelukkiglijk kregen we het er met de nodige 日本酒 (sake, in mijn geval) en een weldoende luxueuze maaltijd nadien weer bovenop.:-)

zondag 8/10
おそば祭り en 松本城. Het soba festival en het kasteel van Matsumoto.
Maar voordat we naar het kasteel zijn gegaan (en nadien soba zijn gaan eten op het festival) hebben we eerst nog een 足湯 (een voet(bad)/onsen) genomen. Ik vond het idee maar niks, juist met uw voeten in een would-be onsen gaan zitten, maar het deed verdomme deugd.
Vanzelfsprekend koos ik voor de 'appel-onsen':p.

Nadien ging het richting het kasteel van Matsumoto. Spijtige zaak was dat, door het succes van het Sobafestival, het kasteel ook zowat platgelopen werd en dat je eigenlijk amper de tijd kreeg om rond je heen te zien omdat de rij je vooruit duwde (-_-)'.


Nadien ging het richting soba festival, waar we de noedels met bereidswijze van Nagano (Matsumoto ligt in Nagano-ken) en Hokkaido uitprobeerden. Beide zeer lekker:-).

Na de soba kwamen we een klasgenoot van mij (wiens unief in Matsumoto ligt) (terug) tegen. Met hem zijn we naar een gamecenter geweest (mijn eerste keer°_°) waar ik (wederom voor de eerste keer) プリクラ (purikura) heb gemaakt samen met Kevin en natuurlijk...:-)

Maandag 9/10
Nog een beetje rondgestruind in Matsumoto een beetje rondgeneusd in een typisch Japanse 'winkelgallerij' (een nogal erg onromantisch woord daarvoor) en nog wat meer van de couleur locale opgesnoven.

Nadien de trein op, weer naar huis richting het vele koudere Tokyo. (niet op vlak van temperatuur...








おまけ

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home